Ny maillösning med nöjda användare i Stenungsund!

Stenungsunds kommun har använt en Lotus Notes-baserad email-lösning under lång tid. Under 2017 beslutades att utveckla en ny, modern, Office 365-baserad maillösning för anställda i Stenungsunds kommun.

Projektet har arbetat intensivt under hösten 2017 med utveckling, anpassning och test av nytt system samt avveckling av gammalt system.

Efter årsskiftet har Office 365 införts på bred front i Stenungsund och nu har nästan alla användare tillgång till det nya systemet.

– Jag får genomgående positiv respons från användarna i kommunen som äntligen har fått tillgång till en rad nya funktioner som förenklar och snabbar upp det dagliga arbetet, säger kommunens IT-strateg Lars Lidén, som lett arbetet från kommunens sida.

– Målet var att få en så positiv användarupplevelse av förändringen som möjligt och det målet har vi nått, säger Lars.

Bytet av mailsystem i Stenungsund är ett viktigt steg mot gemensamma IT-lösningar för de samverkande kommunerna.

– Att byta mailsystem är ett komplext projekt, som berör alla användare i kommunen och det finns många tekniska och verksamhetsmässiga beroende som måste beaktas. Projektledning och styrgrupp har gjort ett gediget och värdefullt jobb för Stenungsunds kommuns användare, säger Bengt Gustafsson, VD för SOLTAK AB.

 

 

Kommentera