Sommarhälsning från Service Desk

Sommarhälsningar från Soltaks Service Desk

 

Under våren har Soltak arbetat hårt med att etablera en väg in för samtal till Service Desk. Först ut var Service Desk IT där vi gått från tre kommunspecifika IT supportfunktioner till en gemensam. I samband med sammanslagningen gick vi även från tre ärendehanteringssystem till ett gemensamt, under våren har också telefonväxel bytts ut. Det har medfört att vi numera kan flytta samtal och ärenden mellan våra supportgrupper.  Nu är det stora arbetet klart på IT och vi kan fokusera på att ge våra kundkommuner så bra IT support som möjligt.

Arbetet med att utveckla Service Desk kommer fortsätta under hösten och vi kommer bland annat göra förbättringar på Löne-supporten.

Under våren har också ett stort arbete genomförts mellan kommunerna och Soltak för att kartlägga hur vi gemensamt ska arbeta i Lön- och Ekonomi-flödena. Under oktober kommer också Stenungssund och Tjörn börja använda Personec. Service Desk Lön kan därefter fokusera på att ge support på bara ett huvudsystem.

Soltak kommer under hösten också att tillsammans med kommunerna arbeta med att standardisera, automatisera och digitalisera arbetet med löne- och ekonomi ärenden, vilket kommer ge en snabbare och mer effektiv hantering av ärenden.

I oktober har vi planerat att Service Desk Lön ska börja använda samma ärendesystem som IT. Lön kommer senare under hösten även börja använda den nya telefonväxeln vilket kommer ge ett nummer in även för Löne-ärenden. Den nya Service Portalen kommer också startas upp vilket kommer göra det enklare att följa pågående ärenden. Portalen gör det också möjligt att lägga ärenden och beställningar när som helst så att man inte är begränsad till kontorstid eller telefonsamtal. Ekonomi beräknas göra samma resa efter årsskiftet.

Höstens arbete kommer ge en mer effektiv hantering av ärenden samt en dynamisk åtkomst till support. Det kommer också gå att välja om man vill kontakta IT- eller Lönesupporten via telefon eller Service Portalen.

Soltak önskar er alla en trevlig och solig sommar och ser fram emot att påbörja utvecklingsarbetet igen i augusti. Under sommaren har vi lite lägre bemanning men kommer att ha öppet som vanligt!

 

Med soliga hälsningar!!

Soltaks Service Desk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *