Nya projekt som ger skalfördelar!

SOLTAK AB har en intensiv höst med viktiga driftsättningar av HR-/personal- och ekonomisystem för 4 kommuner. Systemen skall användas i 4 kommuner, vilket större krav än vanligt på IT-infrastruktur och datakommunikation.

Nu har vi också startat upp nästa omgång projekt – som för de samverkande kommunerna och SOLTAK AB ännu närmare varandra. Det nybildade räddningstjänstförbundet SBRF för Tjörn, Stenungsund och Lilla Edet kommer att köpa SOLTAK ABs hela tjämsteutbud – ekonomi-, löne- och IT-tjänster. En riktigt spännande utmaning, som ger SBRF tillgång till våra helt nya system.

Kungälvs kommun flyttar sin hantering av skoldatorer från externa aktörer till SOLTAK AB. Elever och pedagoger skall arbeta i den gemensamma IT-miljön hos SOLTAK AB.

Motorn i dessa projekt blir vår nya klientplattform vars former nu börjar skönjas. Med modern och skalbar teknik skall den tillgodose klientbehoven hos många typer av IT-användare. Den ny klienten, som blir baserad på Windows 10 Enterprise, kommer att användas av SBRF och skola Kungälv, men också av SOLTAK ABs egen personal i ett första steg.

I kommande steg skall övriga användare i kommunerna och dess bolag använda samma plattform.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *